Ikväll

är det visst kalas igen.
 Idag är det Lilla Anna som fyller år , hon är en av pudelflickorna!  Jag har hört från säkra källor (matte) att jag och syrran får stanna hemma. Ingen tårta för syrran idag heller!!   Här kan man gratta henne om man ville det   http://mellanpudel.se/

I Söndags så var inte min matte så där strålande glad igen , det var någonting om en promenad i yrsnö och hala vägar. Det hela hade börjat med att matten och hussen var och lämnde bilen hos bilveterinären , efter som någon kört på bilen så skulle de få låna en annan bil.....

Från bilveterinären till den andra bilen var det rätt långt att gå och det hade snöat massor och under all snö så var det massor av is.

Matten hade halkat och ramlat flera gånger och hussen gick bara och skrattade...... Jag tror han ska passa sig för han rasade nog lite på poppislistan just då...

När matten linkade in på stället där den andra bilen stod så fick hon plötsligt en kamera upptryck i nyllet och sen frågade någon om hon kommit ihåg att ställa om klockan till sommartid...

Då brast det för matten igen (vet inte vilken gång i ordningen) hon började gasta om att hon ramlat och slagit sig och inte alls ville bli fotograferad med blött snöstripigt hår!!

Sen svarade hon iaf snällt att det hade hon minsann kommit ihåg och i nästa andetag så berättade hon skadeglatt om de spån som skulle åkt tåg och glömt ställa om klockan!!  Sen linkade hon iväg igen!

Igår fick hon iaf vara hemma och vila upp sig ihop med mig och syrran , vi var ute och busade i snön hela fm... Matten ramlade bara 3 gånger då!!

Smilla - snowdog

Kalas hos schäfertanten

det var vi på igår.

Hussen och matten lämnde oss dock i bilen för Gaija och Zena hade besök av någon som var från Allergien , och då får man inte gå in. Men det ska vi få göra nästa gång sa schäfertanten.

Matten och hussen mumsade iaf i sig både rostbiff , pastarami  , sallad och potatissallad. och inte nog med det , sen proppade de i sig tårta bullar och kakor och matten sörplade i sig kaffe som en tok medans hon maniskt hade mumlat "jag får äta vad jag vill en gång i veckan , jag får äta vad jag vill en gång i veckan"

Syrran och jag var ute och busade på Gaijas och Zenas nya stora fina trädgård , där bjöds det faktiskt på riktiga delikatesser.. Ren och älgbajs!!

Sen lyckade syrran av en slump ta sig in i hallen på det fina huset och där upptäckte hon att det fanns tårta och massor av godis!! Uppenbarligen så var det ingen annan som såg dessa läckerheter , då matten var bara arg på Leixe som satt på trappan och tjoade "Det finns tårta där inne , ge mig... ge mig.... Det finns massor av gott där inne.. kolla..kolla ..kolla" Hon sprang ner för trappan flera gånger och försökte få matten och schäfertanten att förstå att det fanns massor med godsaker där inne..... Hon tryckte sin lilla näsa mot dörren.. Hon ställde sig på bakbenen och kikade in genom fönstret.

Nu har hon konstaterat att människor är blinda , döva och allmänt korkade!!

Idag sitter matten på jobet och kvider om att hennes mage inte mår bra..... så kan det gå när man frossar!!!

Shit happens kärring sa syrran och släppte en sur märgbensfis!

/Smilla - Kalashunden

Idag

spydde jag i husses säng. Gjorde det mest i förebyggande syfte. Han kommer säkert göra något snart som jag inte tycker om. Så nu har jag straffat honom i förväg!

Smilla - The Judge

Yeeeeeeeeh

Undrens tid är inte föbi... Morr Morr har skrivit sin första bloggkommentar!!

Postat av:

Klart att ni måste få våfflor.matte har rätt, smeten ska vara tjockare än pannkakssmet,Hör du det hussen? pussar från morrmorr

2009-03-25 @ 12:36:02


Klart matte har rätt , det har vi ALDRIG tvivlat på!!  Morr morr är en klok kvinna , det är därifrån matte har fått sina bästa gener gissar jag på!!!

Nu ska jag gå och tugga på husses nya skor

//Smilla -morr morrs älskling

Syrrans svans

Det är något speciellt med den , jag kan inte låta bli den!!Jag kanske borde börja gå i terapi?????


Våffeldagen

är det idag!!  I vår familj ska vi vara glada om vi får varsitt torrt hundkex att tugga på... Har kommer det att bli noll våfflor idag det var jag!!

Sist det gjordes våfflor här hemma så hade hussen otroliga åsikter om våffelsmetens konsistens , matten hävdade att hon bara följt bruksanvisningen och att smeten SKA  vara tjockare än pannkakssmet. Hussen sa att så var det minsann inte alls

Husses stjärntecken är Skorpion och han är envisare än 120 cockrar.
Det våffelkalaset slutade med att matten i protest släpade iväg med våffeljärn och kastade ut all smet..... Så det är anledningen till att det aldrig mer kommer att tillverkas en våffla i det här huset... Allt är husses fel!!

På Lördag ska vi på kalas!! Schäfertanten har visst fyllt år , många år säger matte och ler krampaktigt .Jag tror hon närmar sig de åren också!!

/ Smilla - kommerintefåenendastevåfflaidagalltärhussesfel

Våren

är på väg.... Det märker man pga att syrran alltid blir extra döv på våren!! Matten kan stå och skrika sig hes. Syrran säger bara "Så mycket mums som tinar fram och så liite liiite tid att äta upp allt"

Jag hörde att matte mumlade någon om koppelpromenader i fortsättningen!


Lappe

är egentligen dödskär i mig men han vet bara inte om det!!  
Enligt matte så är det Lappes förtjänst att hon ens öht började kolla på så vackara hundar som oss Finska Lapphundar.Lappe säger att jag är en liten efterhängsen snorunge , men jag vet innerst inne.... Dunkar det ett varmt hjärta. Han försöker bara spela cool....

Jag har charmat honom förrut och kommer göra det igen!Look.... He loooooves me!!!!


Cowgirl

country och kossor det är min melodi!! En gång när vi var på semester så hälsade vi på hos Pyton och Fiasko , dom har en hiskeligt massa kossor!!

Jag bestämde mig iaf för att jag skulle visa deras husse vart kossorna skulle stå!! Jag menar , det är ju ingen större skillnad på en ren och ko.... Båda har ju horn och ibland har de inte horn!! Plättlätt!!


Här berättar jag för bondehussen hur han ska få kossan ut ur just den hagen (den kossan har inga horn)till nästa hage.... Jag tyckte han klarade det riktigt bra!! Så här passar jag på att berömma och belöna honom lite också! Learning by doing är mitt motto!!Jiiihaaaaaa... The cowgirl has done it again!!!

Förresten så bor kossorna här  http://www.freewebs.com/solhemsgard/


Mini Me

Jag är utsatt för konkurens , matten har fått en "mini me" kopia..... En liten sött fluffig sak! Fast jag måste erkänna att jag känner mig lite mallig , tänk att någon bara har orkat att sitta och studera foton och göra en liten ullhundskopia av mig!!!
Det stora Tårtbaket!!

I morse skuttade matten ur sängen med rosor på kinden och solsken i blick!! 

Hon drack sitt gröna morgon te och planerade för dagens stora happening!! Matten skulle baka , för er som känner matten så vet ni att det är ett mega projekt för henne. Slänga ihop de mest kulinariska middagar är inga som helst problem , men när det kommer till bakning så gäller det att hålla sig undan.

Men hon log fortfarande glatt när hon började paddla med diverse redskap i köket , och hon log när hon hällde ner chokladsmeten i en form , det skulle bli den mest underbara chokladtårta!

Under tiden som den underbara chokladtårtebotten gräddades i ugnen så förberedde hon lite snabbt för kvällens middag. Hon kikade då och då i ugnen , och vi såg at det började dyka upp en bekymmersrynka i pannan på henne..

Men den försvann när hon lyckades skaka en flaska chili så hela flaskan skake iväg över köksluckorna... Då blev hela mattens lilla nylle rynkigt .Då gick vi och satte oss på säkert avstånd.

Sen öppnade hon ugnen och tog ut den underbara chokladtårtan to be...... Det var nu rosorna bleknade på mattes kinder och solskenet i ögonen försvann!

Det kom ut något sorgligt platt och hårt!!  Hde man slagit den i huvudet på någon så hade de trillat ner döda på stället och hade någon bitit i den så hade de fått skaffa löständer.

Så den hamnade här i efter att matte hade sagt så många fula ord som jag inte ens visste fannsMen matten i familjen är en tapper kvinna.... Hon övervägde först att springa och köpa en tårta , hon fuskade bara lite och fixade färdiga bottnar. Sen paddlade hon ihop spännande geggor och lade tårtan...

Och voila!!
Kanske inte den vackraste skapelsen.... Men nu är rosorna och solskenet tillbaka igen!


Nu kan det inte

dröjja länge innan det kommer hit några med en sån fin "krama sig självtröjja" och hämtar matten , sen kommer de köra iväg i en bil med blinkande lampor!

Matten har en konstig grej som står i ett av rummen , vi har länge trott att det varit någon slags klädhängare!! Men idag kläddes den av och matten klättrade upp och ställde sig på den.

Sen stod hon där och trampade och viftade med armarna som besatt till hög musik..... När hon stått där och trampat och viftat vilt i 20 min så började hon svajja lite. Rasade ner och låg i en hög på golvet och sa att hon såg blinkande stjärnor , vet inte vad som hände men några såna stjärnor såg då inte jag!

Tänk om hon kunde röra sig så snabbt på agilityn!

Husse stack till macken för att köpa socker, men kom hem med en köttbullemacka!! Som han trodde att han skulle få äta själv... Men eftersom matten nu har detoxat i 11 dagar så borde han ha fattat att hon är fullkomligt livsfarlig.... Han fick bara en halv , den andra halvan pressade matten in i munnen på nästan bara en tugga.... Imponerande , hon börjar bli som Lexie!

I morgon ska vi sitta på första parkett när matte ska upp och stampa på den där maskinen igen

Go matte go!

// Smilla - fit and slim

Maurice

Matten och syrran tyckte att han skulle nämnas här bland mina vänner . Jag fick aldrig den stora äran att träffa mattes "lillebror" eller grabben som syrran älskade att hunsa med och sno alla hans grejjer!

Men enligt de båda så var han en charmig kille. Matten brukade få äran att vara hundvakt då och då. När matten ville gå åt höger så skulle Maurice gå åt vänster och så tvärtom.  Matten påstår att han var en tvättäkta strävhårig tax ut i klospetsarna.

På kvällarna skulle det fikas Bragokex och jag har även hört något om ostmackor!! Låter som en sympatisk kille , synd att jag aldrig hann träffa honom! Men sån tur för Morr Morr Gunnel att hon har mig nu istället.


I Söndags var

syrran med och tränade agility , hon fick vara i gruppen innan mig. Hon tyckte det var SKIT kul!! Det är ju inte varje dag man får gå ut och äta sa hon, frossades i hästskit som hon sen svalde ner med lite renost på tub!

Kalas för en cockermage!

Puffen

Vi har en puff , den är nog det mysigaste som finns...  ( det finns bild på den i inlägget om Fredagsmys)
Näst efter den stora puffen i matte och husses sovrum.

Den har hängt med några år nu puffen , men den är lika mysig. Matten snor den ibland , sen kommer den tillbaka med en lätt arom av äpplen!!

Så vi var inte det minsta oroliga när den försvann i helgen... Men när matten började trampa runt och tissla med hussen om saker som "nu är det nog kört" , "den var ju endå gammal" , "kanske att den går att rädda" , "nästa måste bli lättare att hålla ren" så började vi faktiskt bli lite oroliga!

Matten drog ut något vitt ur tummlaren , fixade , trixade och grejjade...... Nu har vi inte längre någon "PUFF"  det blev istället en "FLUFF"

Idag fyller

min matte år!!! Det hoppas vi ska firas med en riktigt smarrig tårta , men eftersom skatan detoxar så kommer det väl sluta med att hela familjen kommer sitta och gnaga på varsin morot!!!

Kalas kommer det inte bli något heller för matte jobbar till klockan 18 , och eftersom hon börjar bli gammal så orkar hon inte vara uppe länge.... Men jag hörde något om att det skulle firas i helgen istället. Kanske att man får tårta då!?
Hussen har redan gett henne en present , en liten dator som inte är mycket större än en bok, Perfekt  , då kan jag blogga när vi är iväg och tävlar i sommar!

Men hipp hipp hurra till gamla matte på din födelseda!!

Smilla - the party dog
 
p.s Matte... Lexie hälsar  oxå d.s

Mitzi

är en alldeles riktig hund , hon lever och finns på riktigt. Även om man oftast kan to att hon är något trevligt trädgårdspynt som ligger lite snyggt utplacerad i trädgården hemma i Kohagen. Som en en trädgårdstomte fast i chow chow modell!

Matten har faktiskt fått henne att röra sig snabbt en gång... Det var när vi var på promenad hemma hos Mitzi , och Mitzi plötsligt gick en annan väg och hade fullt med knäck i lurarna. När matten gick efter för att försöka fånga henne så började hon springa jätte snabbt! Sen stannade hon , och när matte nästan var i fatt så sprang hon igen. Matten lärde oss då en massa ord som jag inte ska skriva här!!

Och en gång så lekte de agility , fast det var nog inte Mitzis starkaste gren (alla kan ju inte var som mig)

Men vi är rätt övertygade om att hon är ganska så ensam om att vara en chowe med egen agilitybana!!!

I sommar måste den sättas upp Lapptanten för då kommer jag!!!!

Fredagsmys

det gillar vi i vår familj!!

Medans matten och hussen käkade grönsaker så hade syrran och jag smarriga tuggisar!

Jag var inte så där jätte sugen just då......

Så syrran........

snodde mitt tuggis när jag traskade iväg för att ta en slurk vatten

Sen gnagde hon....


smaskade

Frossade


Sörplade


Tillslut fick jag nog och återtog både puff och tuggisar


Och gissa vem som blev skitgrinig då?!Det här är en vanlig Fredagkväll hemma hos mig!

Det är lite synd om

Syrran!!

Hussen började leka med hennes päls i går med en så rakmaskin. Jag gick och gömde mig direkt när den kom fram , för man vet ju aldrig. Men syrran det lilla spånet gick i fällan efter löften om något gott.

Problemet just nu är att husse klippte bara en liten del av syrran , så just nu är hon inte direkt snygg alls , hon ser rent konstig ut!!
Matten förbjöd mig att ta kort och lägga ut här , det fick vara någon måtta på förnedringen sa hon. Om inte det här fixas under dagen så lär det bli rastningar endast efter mörkrets inbrott för somliga!!

Matten detoxar och husse fuskar , han smaskar i sig kaffe och socker så det står det härliga till!! I går innan matten stack till jobbet så gömde hon hans espressokaffe , sen lekte de "hitta kaffet" i telefonen... Det såg rätt kul ut när husse stapplade runt i hallen med rödsprängda koffein begärs ögon och frågade om det brändes!!

Idag har husse gömt kaffet så matte inte kan gömma det...... Så då gömde hon den där lilla mockafjängen man ska lägga kaffepulvret i!!

Min matte är så jävla rolig!!

Förresten så fyller Kabbys (min snygga kille) matte 39 år idag  http://kabbysblog.blogspot.com/   , enligt min matte så har Kabbymaten ett år närmare ett stort förfall än vad matten har.... Spännande! Stort grattis från oss iaf.....

/ Smilla - oklippt men borstad

En variant

av agility beskådade jag för några år sen!! Platsen var naturligtvis Kohagen , det är ju där allt händer!  Det var rätt intressanta däckövningar , sen tyckte jag iofs att belöningen var lite trist..... Jag menar en burk öl???? En köttbulle kunde hon ju fått iaf!Banvandring

Matte lockar med en ölHär blev det stopp på riktigt!!Lapptanten som bor i Kohagen bröt ihop totalt och har nog inte återhämtat sig ännu!Nova

är Elites mamma. Hon tycker om att berätta vad man får göra och inte får göra. För det mesta får man INTE göra!!  Från början så var Novan och matten inte alls bra kompisar , men nu efter en dag på en agilityplan och med en grön skål full av godis är dom friends for life!

Naturligtvis har jag stulat bilderna  dom kommer från härifrån   http://mellanpudel.se/Nova är inte bara snygg , hon är en jäkel på lydnad också...


Detox

Matten har lurat med husse på nya matvanor. Jag har aldrig sett någon se så eländig ut då han plötsligt förstod att lunch- wrapsen inte alls bestod av smarriga tortillabröd med god kyckling fyllning!!

Wrapsen bestod av stora salladsblad som var fyllda med rivna morötter och en hel jäkla massa groddar!! Hela kylen är full med nyttigsheter.

Jag och syrran äter just nu den mest kötteinnehållande maten i den här familjen och jag är lite orolig för att innan de här 4 veckorna är avklarade så kommer vi hitta vår husse i köket sugandes på en av "korvarna" med mitt färskfoder i!!

Jag kommer antagligen få börja slåss om min mat!!

Smilla tuffast i hela väääärlden

Husse tycker att jag är tuffare än matte.För jag vågar doppa muffen i snön när det är - 20 grader ute!!

Elite

Han är en uppkäftig trasseltuss , som är en av de snyggaste hundarna i hela norrbotten. Jäklarns vad det går undan när vi leker.

När min matte var hundvakt åt Elite en gång såg han ut så här efteråt

Matten var bomb säker på att Elites matte Sofian skulle doppa ner henne i en kall isvak

Så här ser han ut när han är snyggast! (bilden har jag snattat från   http://elitepudel.se/   )


Äventyr

det var vi på igår när matten jobbat klart. Husse hade fixat varmchoklad och mackor , sen begav vi oss ut på äventyr. Vi åkte på isvägarna. Lexie sa att jag skulle drunkna om vi körde genom isen , för jag är inte lika bra på att simma som henne... Det är jag visst det , jag simmar bara i smyg!

Vi stannade och busade massor , hussen och matte fikade. Vi fick smaka massor av mackor. Husse hade gjort några med mjukost på , mjukosten var samma sort som den matte brukar ge till mig när vi tränar. Renkött!  När hon har med den tuben så får man lixom käka direkt ur den , så den ser faktiskt rätt grisig ut.

Matten ville inte ha husses mjukostmackor och frågade om han brukade äta ost från den tuben . Husse nickade glatt och fortsatte smaska , det gjorde han enda tills matten sa att det var min ost!!  Då spottade han ut mackan.

Vi har försått att han ätit därifrån innan , men då han är lite känslig ibland så ville vi inte berätta det för honom. Men nu kände vi att vi var tvugna berätta.Matten hade ju t.o.m. gömt tuben långt in i kylskåpet bakom saker han inte tycker om. Ikväll när vi tränar har matte lovat att jag ska få köttbullar istället

RSS 2.0