Då var semestern

slut för mig , syrran och husse.... Matten har vi slarvat bort på vägen. Vi har hört oroväckande rykten om styrdans och kaos på en lokal pizzeria i en liten ort vid kusten... Vi vill inte tro att det är sant!!!!

Tur kärringen kommer hem snart!!

Morr Morr is the shit......

Nu har vi varit hos morr morr sen i Lördags... Vi äter och dricker gott och blivo trinda om magarna!!

Mindre roligt var väl att vi for i plurret i Måndags , det var visst dax för stora sommarbadet , nu stinker både jag och syrran grönsåpa!!

I går var vi i Växjö och hälsade på gammel morr morr och mattens övriga ohängda släktingar. Där var även lilla Elsa , en liten pest på 4 ben och med underbett... Men hon var sätt söt och hångel vänlig.... Loke var en stor Mastiff som var expert att skvätta dräggel från en sida av rummet till den andra!! Han hade nog världrekord i att äta kalopps snabbt!! Syrran tyckte att Loke var rätt läskig , helst när han ville att de skulle leka..

Syrran trodde hon var stendöd och hade hamnat i kolakakorna paradis... Hon och gammel morr morr satt och frossade i kakor i köket! Hon hade starka planer på att stanna kvar där...

Elsa , den lilla 4 -benta plågan såg ut som en Gizmo...... Alla larvade med henne och sa att hon var söt (det var hon , i smyg)

Idag ska vi bara ligga på rygg och rapa lite!!

Lapptanten blev biten på ryggen

och vi vet inte av vad!!!

Matten är övertygad om att det är en bredkäftad vampyr som varit framme.... Syrran säger att det iaf inte var hon!! Hussen skulle ringa en advokat!

Någon som har en aning!!??


Country roads, take me home

Matten har blivit galen..... Jag tror att hon har drabbats av någon slags semesterfrossa. Syrran och jag övervägde igår att ta vårt pick och pack och lämna det sjunkande skeppet!!

Matten drack smultronsaft och sprang om kring och letade efter  Rolf , Lisan , Tuttan och Kenta!! Det är paddorna som bor i muren vid huset. Roffe var enligt matten inte klar med sitt "Badarn" märke , han fixade visst inte att ha huvudet under vattnet. Och Tuttan hans sambo höll på med simmborgarmärke och hon var visst lyckligt ovetandes om att Roffen hade ett förhållande med Lisa... Och detta trots att de hade fullt med små yngel hemma.
Hur Kenta kom in i bilden vet vi inte riktigt , men han hade visst någon liten fling med Roffe han med!!

Matten plockade upp paddorna och stoppade i dammen , paddorna smet..... Det var då det visade sig att Lappen var en strålande "Paddhund".. Han hittade all deras gömställen.....
 Ropet "Sök efter Roffe" ekade genom Kohagen
Sen snubblade matten , då skulle vi alla gå och sova!!

Roffe och Tuttans yngel!!Sen har vi hunnit med att hälsa på Jagge , Devil  , Eja och deras matte Ingela.... Fast vi fick bara träffa schäfermatten , men det räckte nog bra med det. Lexie sprang runt och kissade för att ställa till kaos i huvudet på Devil!!

På kvällen så åkte vi och hälsade på min lilla Prinsessa Diinies , hon var lika underbart söt som jag mindes henne.... Vi lekte lite mamma , pappa, barn igen.

Sen tog prinsessan med mig ut på promenad för att visa sitt prinsessrike , och där träffade vi på en snygging, Yo Yo.. Han lärde mig hur man studsade genom en rågåker och sen visade han vilka fina leriga diken de hade. Vi letade tydligen också efter grisar , men inte den minsta lilla knorr såg vi. Men det var så kul att få träffa min lilla söta sessa igen , i loooove her!!

På tal om matten så råkade hon ut för ett spöke inatt..... Efter att hon tappat skon , druckit upp smultronsaften så somnade hon ju.... Sen vaknade vi allihop av att det knackade iväggen utanför... Matten kikade ut lite försiktigt med såg inget , syrran gick och lade sig i korgen. Plötsligt blev matten skitförbannad och stolpade ut och iväg upp till hust där Lappantanten och husses var...

Sen skällde hon ut dem för att de försökt skrämma henne.... Vände rakt om och stampade ilsket ner till stugan igen....Sen traskade hussen in för att lägga sig , han tyckte nog det var dax för klockan var 4.30 på morgonen.

Precis när matten sklulle somna om började det knacka igen.... Nu kan jag lova att kärringen blev likblek. Hon väckte hussen , så han fick öppna föstret och kika ut.. Inte en kotte kunde ha gått där utanför eftersom det var helt igen växt , hussen såg faktiskt lite blek ut nu också.... Det var då de fick se den stora svarta fågeln som flög iväg från taket..

Lättskrämda jäkla veklingar!!!

Annars så har vi det bara bra.... Ligger i hängmattan , matten hänger i poolen eller i bastun på kvällarna.... Syrran badar i guldfiskdammen , men fiskarna verkar fortfarande må helt ok!!

Vi tofflar mest runt , drar nått varv i slalomet då och då..... Minst 10 min varje dag säger matte.....  Ja ja , jag låter hennes hållas!!

Imorgon drar vi ner till morr morr....

Gäststugan rakt fram.. Där bor vi!!På promenad i Kohagen , Lapptanten visar vägen.... Färdkost. Öl , cigg och fläskvålar..

By the way så är hussen en jäkle på att köra bil med GPS... han kalls mest för Vilse numera
 
Mer om det här  http://lappan.blogg.se/   och äter gör det också , det står det om här..  http://kastrullis.blogg.se/

Tjing Tjing

Sommarflickan

Sommar sommar sommar ...........

En liten hälsning från KohagenSyrran , Mitzi , Lappe och jag

Kram

Smilla and the gang

Semester

var det ja...... Det har jag inte märkt mycket av, I helgen har matten dragit upp mig runt klockan 6 på morgonen  , sen har vi susat iväg till Boden och tävlat lite agility.

Men vi är nöjda och glada , vi fixade vår 2.a pinne i agilityklassen och fick stå som trea på prispallen.... En till sån pinne sa matte så flyttas vi upp i klass 2!!!

Vi har även börjat få användning av vår husse...  Eftersom plättar är gott och husse är ganska trevlig , så har matte gjort ett koncept av plättar och husse grejjen. Hussen står vid målet och håller i en skål med leverplättar i.... Man kan säga att hussen blivit nått slags "Happypack"

Nu har vi landat i Kohagen hos lapptanten , lappen  och Mitzi. Inga tävlingar på en hel månad sa matten...... Najs!!

Tjing

Vi tar lite semester nu

Matten och hussen jobbar sista arbetsdagen idag.... I helgen ska vi tävla och sen ska vi åka iväg på äventyr , vi kommer uppdatera lite då och då ,när det finns tid över säger matte.

Nosspussar till alla som kikar in här

/Smilla the summer dogNär jag var på ställning

i Söndags så kom min hejjarklack dit........

Världesn bästa Gaija och Zena "puffen"

När jag var i ringen och ställde mig så lekte dom med min kamera......Det är här då min polare Gaija , hon har också varit på ställning och kan numera kalla sig

Korad, LP1, LP2, LP3 Råggrindan's Gaija!!! Fast hon tappat bort ett av sina höron!Det här är "Puffen"  , hon har en stoooooooooooooooor näsa , den är hon bra på att puffas med.

Helgens Bravader

Nu är vi hemma igen och ska snart följa med matten och hussen till jobbet...... Ingen rast och ingen ro!!!

Helgen gick så lite så där sa matten....

I Lördags kände jag mig rätt seg och slö.... På ena banan hade de en balansbom som jag inte gillade , så jag gick försiktigt över den. Fast det gjode nästan alla  , om de inte redan hoppat av den...

Sista loppet vi gjorde gick lite bättre sa matten , men hon tyckte det kändes som om jag hade Karlssons klister under tassarna. Men som matten sa , vi tog oss runt iaf.
Första banan var det bara 7 stycken som tog sig runt av 39 starter , de andra diskade ut sig..  Men vi kom fyra i båda loppen , men 1 hinderfel + tids fel i Ag 1 och tids fel i Hopp 1.. Matten sa att det var tighta tider....Sen satt hon och räknade på fingrarna och funderade på om jag höll på att bli skendräktig.....

MEN JAG OCH DINO GJORDE JU ALDRIG NÅTT!!!!!! Det är SANT de avbröt oss ju..... Och Kabbyponken och jag bara hånglade ju!!! Det är sant , det är sant!!!! DET ÄR SAAAANT!!!!

På Söndagen var det ingen agility då var det utställning , men både matten och jag hade heller tävlat agility när vi tänke efter....

Vi fick en slät etta.. Jag var visst inte tillräckligt snygg. Hmmmm , jag har ju vant mig vid att få alla fina rosetter... Nu var matten ännu mer less för att vi inte tog agilityn istället

Men vi tar nya tag till helgen då ska vi tävla i Boden!!!

Bilder från Lördagens tävlingar....Vårt mobila hem... Busvagnen!Jag och matten försöker vara snygga..... Hon misslyckas grovt , ser mest ut som om hon försöker härma en guldfisk!!!

Jag är på plats

Sitter i Busvagnen , har till mattes stora glädje lerat ner mina fina vita ben..... Hon mumlade nått om att dusha imorgon , och visst det kan hon ju få göra om hon vill det....

Dök upp en jäkla "Svenne- Brud" utanför Busvagnen , vet inte vad som fläg i mig..... Slängde mig mot rutan och skrek..

"Kakka huososa"  Ni ska inte tro att hon brydde sig så jag fortsatte med att skrika  "Riipputissi". Hon fortsatte att ignorera mig så jag tog i med  "Onpas sinull karvaiset kainalot"

Det var nu matte upplyste mig om att Svenne -Bruden kom från Norge kanske var dumt att gapa på finska från början  , men det låter mycket tuffare än svenska ju......
För att inte tala om hur mesigt det blev med norska , hon blev ju inte dirket rädd när jag skrek  "Rumpetroll"  eller  "Klapperslange".......
Ja ja , imorgon skickar jag syrran på henne!!

Natti 


Pyser

till Pite med Busvagnen , matten , hussen och syrran....

Ha en kalas helg!!

/
"Smilla det ska vara Busvagn the one and only"

För några dagar sen sa matte

att jag hade tråkigt!! Tänk det visste jag inte själv!! jag tyckte jag hade rätt trevligt där jag låg och slumrade i soffan.

Men nehej , det skulle plötsligt aktiveras hjärnceller , fast det innebär ju att man får nått gott!!

Den här gången gömde hon små smarriga köttbullebitar i en leksak. Meningen var att jag skulle tänka till och sen lyfta upp några träbitar.... Plätt Lätt , nemas problemas.... jag var så smart så att jag bara lyfte bort dem det låg godis under , varför anstränga sig onödan???

I går fortsatte vi med aktivering , då var det agilityträning...... Men matten led nog av vätskebrist för hon sprang fel..... Jag VET att banan  var så som jag körde den , balansbommen från båda hållen och sen hoppa tillbaka över hinder 2 och 1.. SLUT!! Matten stod på andra sidan banan och skrålade högt!!!

När vi körde nästa gång så tänkte jag att det var väl lika bra att följa med matten runt på den där onödigt långa svängen som hon ville ta......

Sen tänkte matten plötsligt lägga sig ner och sova på gräset , vit i trynet var hon också sa hussen.... Så vi stuvade in henne i bilen och åkte hem och såg till att hon fick äta lite smarrig jordgubbar och dricka vatten.... Sen blev hon pigg och glad igen!!!

I helgen ska jag tävla agility och sen ställas ut..... Hela familjen ska packa in sig i "Busvagnen" och susa iväg på öventyr!!!

RSS 2.0