Idag är det ingen vanlig dag

för i dag är det Ann Marics födelsedag!!

Lapptanten fyller år , antagligen fyller hon inte så mycket men vi vet så pass att det är en nolla i slutet!!!

Så ett jätte grattis till världens bästa Lappis idag!!! Vi önskar att vi hade kunnat vara där och fira den stora dagen.

We love you!!Kram från lappgänget i norr! 

P.s tassa in här och gratta henne ni med http://lappan.blogg.se/  d.s


Lifes a bitch.....

I Lördags var det Agilityhappening på schemat... Skit kul!! Trodde jag!!
Men det var INTE för oss fyrbenta , det var hussar och mattar som skulle sammanstråla och ha kul ihop. Och jag tror de hade kul , för det var ingen vacker syn som trillade in genom dörren mitt i natten!!!

För att inte tala om hur eländigt det var dagen efter...   På länken finns det bilder från deras kalas... Mer bilder kommer tydligen senare de ska innehålla snörullning i bikini b.l.a....

http://lennart.serv.se/album/thumbnails.php?album=40

My new Homie

Inu!!Lite svårt att se hur han ser ut , han har tappat toffsen och ligger och surar för att han inte fick klättara på Novas matte....

YOOOO !!!!

Welcome to da hood!!Måste ju leva upp till mitt rykte som värsting.... I morse lekte jag hackspett och pickade matte i ögat med nosen... 30 min innan hon skulle kliva upp!! När hon väl klivit ur sängen så snodde jag den varma kudden!!

I rule the säng!!!

Blir det någon mat eller?????Enligt syrran så väntan på mat värre än att vänta på tomten på julafton!!

Mad Cow Disease

Plötsligt fick jag såna ömhetskänslor för syrrans mjukiskossa , man kan säga att jag rent av älskar den!

Matten bara suckar och säger att hon önskade att den var lurvig , fluffig och hade lapphundssvans.... Hur fan hade det sett ut??? Hon är knasig på riktigt!!

Jag ska lära den allt jag kan!!
Mulder , Scully, fan och

hans moster...

Matten ägnade Söndagen åt att sitta i soffan och glo på tv... Lite effektiv var hon dock , tvättning och fixning men sen blev hon lat. 

Så hon smällde  i en Dvd och sjönk ner i soffan..... Och vi hade inget annat val än att titta vi med ,det är X-files som gäller nu. Fast matten lyckades somna i soffan , men när hon vaknade spolades det tillbaka och tittades igen. Ingen hänsyn till att syrran och jag redan sett!

På kvällen kom Lilla Anna och Nova förbi , då fick vi iaf smaka fika. Alltid nått!! Skitmatten har glömt att köpa hem nått smarrigt helgtugg till oss så vi har fått knapra morötter hela helgen.. Jävligt festligt!!

Helt ärligt så tror jag att mina höron vuxit minst 3 cm och syrrans börjar faktiskt resa sig lite... Snart kommer vi börja bajja runda mini pluttar och skutta runt på bakbenen (mer än vanligt)Booooooooooring!!

Torkade Sviskon , plommon

och russin...
Om man tänker på sådana , så kan jag berätta att ungefär så såg matten ut i går när hon vaknade till liv efter en nästan 2 timmar lång power nap i badkaret!!I morse var hon inte så där direkt lattjo lajban glad heller... Och inte såg hon sig för när vi var ute och morron drillade. Utan då ska hon snubbla och nästan ramla över mig!! Skitmatte!!

Och innan vi tog oss ut så kan jag inte pstå att hon var direkt ärtig när hon tofflade runt i hastofflor och urtvättat morronrock med kaffekopp i handen...

Faktiskt att man kan ana en viss likhet med den här bilden!!
Syrran håller sig

på mattan.... Eller inte , hon försöker bara se sockersöt ut!!

Det är hennes taktik för att få sin vilja igenom... Det lyckas ... För det mesta!! Fast inte med matten , hon är hård som sten!!

Lillsnoris

dvs mattens lillsyrra är ute och reser. Enligt senaste rapporten hade hon förvandlats till Rulolf med röda mulen och pokjvännen till Elefantmannen.. Australien verkar vara ett farligt land!!!

Man kan följa deras resa på den här länken:

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=383173&userId=275005


Lurade.....

Å det grövsta!!

Lilla Anna kom förbi och hälsade på igårmed sig hade hon Nova , Milla och Inu. Tuggisar hade hon med sig till oss också. Det var mys i soffan med kaffe och smarrigt fikabröd (vi fick faktiskt smaka lite)

En helt lugn , mysig och skön Lördags eftermiddag helt enkelt....

Men sen förvandlades Lilla Anna till ett monster.... Fram kom det klotänger och "blodstopp". Syrran var först ut. Hon som i vanliga fall brukar skrika som en liten gris,blev paralyserad av chock och sa inte ens "hallonsoda" när Lilla Anna satte tången i henne.

Och hips vips innan vi visste ordet av så var vi ny pedikyrade hela bunten..... Ja inte matten och Milla då , de slapp undan.... Iaf för den här gången!!

Sen var det visst dax för pizza , fast det insåg vi rätt snabbt att det gällde inte oss 4-benta.... Matten och gänget susade ut genom dörren och lämnde oss hemma. Jo Nova och Inu fick följa med.. Men de hade visst fått sitta i bilen när de andra frossade.. Det var iaf vad matten sa när hon kom hem , rapandes och klappade sig på magarna!!

Så vad har vi lärt oss av det här??? Jo... Litan aldrig på en Liten Anna.. Hur söt hon än är.... Det döljer sig oanade saker bakom det sockersöta skalet!!!Inu , Millan och Lilla Anna soffhänger (låt er inte luras av det söta snälla leendet)Syrran i svåååårt chocktillstånd!!

 

 


I dag är det

0-gradigt här.. Det innebär att det inte har gjort ont i fötterna när vi varit ute , matten har har inte tjatat om att vi ska kissa snabbt. Det har helt enkelt varit toppen.... Tror det är dax att plocka fram bikinin!

Men Smilla kissa nu.....

Skynda dig på att kissa nu Smilla... Smilla nu måste du kissa!! Så tjatade matten på när vi var ute på prommis nyss. Hon mumlade det maniskt samtidigt som hon muttrade om att snoret förvandlats till istappar i hennes näsa.. Det är visst - 30 grader här , vad de nu menar med det!!

Ont i fötterna får man i alla fall.... Och jag tänkte då fasen inte kissa i första taget , inte efter gårdagens förnedring.

I går fick jag ont i två tassar, lagom som jag skulle huka mig ner och lätta på trycket. Nu har jag lärt mig att man inte ska försöka lyfta upp båda tassarna samtidigt.... För gör man det så faller man handlöst ner i snön och rullar runt och ser lika graciös ut som en gravid flodhäst!!!

Och inte blir det bättre av att mattenjäklen brister ut i högt och vääääääääldigt hånfullt skatt!! Det är nog fan bra tur att skatan inte har några barn!!

Så gissa hur sugen man blir på att pinka då!!??

Och förresten , jag tycker hon borde trycka ner muffen i snön själv , så får hon fan se hur kallt det är!

Привет!

Sibiriska vindar skulle visst dra in över Sverige. Då gäller det att man pälsar på sig ordenligt så man inte blir kall om höronen.

Jag och syrran har inga problem med det här.... Matten fick ju varma kläder av Pappa B i julklapp. Syrran tog årets mössa och jag den hon fick förra året.
Matten?? Ja , hon kan väl knyta köksgardinen runt skallen!! Den är rätt grön och fin!!

Men nu är vi redo att vandra ut på den Sibiriska tundran light , må permafrosten nypa oss i kinderna!!!

До свидания!
Syrran lessande och ville inte gå ut alls!!


Matten fick

fina hemstickade strumpor av Pappa B:s Jenny i julklapp... Dom är så fina så syrran har tagit dem under sitt beskydd!!Nu får matte frysa om fötterna igen , för strumporna är bara Syrrans... Hon tar hand om den bra. De kommer växa upp till fina strumpor när de blir stora!

Fisande i soffan

Nova och hennes matte Lilla Anna var och hälsade på. Matten stoppade i dem lite mat och sen efter det så hängdes det i soffan.. Jäkla soff-fisande!!


Hemma hos oss så

gör vi lite som vill.....

Det är tydligt det!!


Snowdogs

Det är galet mycket snö.... Det säger i alla fall matten.. Och hon är ju en förståndig matte (ibland) , så hon har säkert rätt!!

Fast jag förstår inte vitsen med att jag och syrran ska luras ner för branta snöiga backar när hon själv står kvar och tittar på oss då vi kanar iväg ner.. Senast igår ville hon åka pulka. Så vad är problemet , sätt dig på en påse kärring och kana ner i djupsnön tillsammans med oss!!


Det är faktiskt himla jobbigt att klättra upp för.... Testa själva får ni se!!Den svarta pricken i mitten av bilden är syrran , det var så djup snö så hon försvann


Snöras från en gran.... Inne i snön är syrran , men hon syns inte.. Det gjorde hon inte när snön rasat klart heller..


På väg ut på isäventyr...
Plötsligt fick jag ett otroligt behov

att hänga ut hussen igen..... We love him!!
 

I dag har vi en mysdag

Matten är ledig från sitt jobb , vi har tagit en lång sovmorgon , mumsat skinkmacka och kollat på tv. Sen traskade vi ut på en prommis.

Syrran och jag lekte att vi var alldeles galna och sprang runt runt runt i snön... Vi gjorde fina gångar och grävde stora gropar!! Det var nästan så att vi glömde bort att bajja!!

Nu är vi så trötta så att vi nästan inte ens vet vad vi heter , ska gräva ner mig under mattens täcke och tryna ett tag!!Mars attacks... Aliens Återkomsten....

det är kört för oss....2010 , och nu har de landat på riktigt!! De har funnits ibland oss länge , vandrat runt på jorden och sett ut som nästan vanliga hundar.. Men nu är de här för att ta över !!

Run for your life , they are coming to get you!!!! Run... run ..run......


RSS 2.0