På äventyr

I helgen var vi på äventyr !!! Fika packades och hela familjen skuttade in i bilen. Kottarna skulle få testa sina näsor. Syrran blev helt lyrisk när hon förstod vad vi skulle få göra. Själv tycker jag väl inte att nosarbete hör till de roligaste grejjerna.

Lilla Björnligan var så duktiga och fattade nästan direkt vad de skulle göra , fast jag måste säga att deras spår var larvigt lätt!!!

I slutet av spåret låg den en sån här:


Jag struntade i den och käkade blåbär istället , mycket godare!!Izze och husse stampar iväg ut i skogen på jakt efter älgfoten!Som lillskiten hittadeTeeny hittade den också....

Sen blev det fika för hussen och matten


Under tiden som de frossade i ägmackor så var vi på äventyr i köttbulleskogen. Rätt lattjo , i norrland växer det köttbullar på träden och på marken

Matten har sagt att blir det inte massor av snö i helgen så ska vi åka till köttbulle skogen igen!!


I går så sa jag till kottarna

att de skulle få avdrag på veckopengen.... Det skulle JAG inte ha gjort , de små terrorbarnen försökte spöa mig. Det skulle DOM inte ha gjort. Jag lekte kast med liten kotte.... Svisch sa det när de flög genom luften!!

Annars har det inte hänt mycket här. Matten har iofs kastat tamponger på en busschaufför , så går det när man proppar fickan full av musraketer. Hon får väl göra som jag , skaffa sig piffiga trosor med dödskallar på. Då slipper man såna pinsamma upplevelser!!!

Nu ska vi snart iväg på äventyr , väskan är packad proppfull med fika....  Herre jisses , jag som måste börja tänka på figuren!!!


Ingen Foppa

"hoppa" ut ur Lilla Annas Risifrutti idag.....

Men hon är nog lika glad för det!


Gammelgäddan....

Eller under vattnet kan ingen höra dig skrika!!!

Matten och hennes jobbar kompis C går på "plask och lek" eller rättare sagt "Aqua Power" det innebär att de skuttar runt i en basssäng ihop med en flock gamla tanter. I det här fallet är det inga trevliga tanter , man skulle nog mest kunna kalla dem för kärringar , häxor eller skator!! inga söta rara tanter med Äppelkäcka kinder och frysen full av kanelbullar här inte!

Matte och C har nu lärt sig att i poolen råder det en viss hierarki , och nåde den som kommer in och rubbar balansen i den.

Nu ska man tänka på att de här "tanterna" faktiskt har hängt i poolen i säkert 30 år , enligt matten så ser det iaf ut som det när man ser deras skrynklor , människor bli ju som bekant väldigt skrynkliga om de ligger i blöt för länge!!

På denna vattengympa finns då bla "Bittra Berta" , hon verkar vara the leader of the pack.... Det började med att matten råkade glida ner i poolen 1 minut förtidigt. 20.29 istället för 20.30 och det är det dödsstraf på för det får man inte.

Sen efter det så råkade matten och C ta "Bittra Bertas" poolplats , det är lika illa att göra det som att ta "Haggan Hedvigs" sittplats på bussen

Men "Bittra Berta" återtog sin plats även att det innebar att hon inte kunde göra alla övningar korrekt , för när alla andra simmade ut på djupt vatten så vände hon snabbare är blixten och simmade tillbaka till sitt revir... Och där hängde hon sen som en elak gammelgädda

När passet sen var över så måste hon ha fått en en total hjärnkrash , då hon rev ner alla hantlar i vattnet. Matten och C fattade inget. I vanliga fall lägger man sina hantlar på poolkanten , sen när man plaskat klart  , kliver man upp tar sina hantlar och lägger tillbaka dem där man tog dem.

Men nu gick "Bittra Berta" bärsärkargång och rev ner ALLA hantlar i vattnet.... Matten och C funderar ännu på varför och hur hon fick upp alla själv!

Så passa er för gammelgäddan när ni ska gå och plaska


Hemkunskap del 2

När man tvättat ska man hänga upp....

De klarade av det också.


Hemkunskap....

Idag ska kottarna få lära sig tvätta!!!


Stick du stygga spöke, för du finns ju inte!

skrålade Izze för full hals i förrgår....

Fast soptunnan stod envist kvar och vägrade flytta på sig.

Han kommer få en fin basröst den grabben!!!!

I helgen var det stort happening!!!

Vi hade en lapphundsträff!! Ja , naturligtvis så fick fotfolket också hänga på. Hur skulle vi annars kunna bli servade med mat och godis lixom.

Jag  , syrran , Björnligan och matten stack iväg ut till Måttsund redan på Fredagen. Där ute så väntade redan Noki och hennes polare "Pluto" på oss!!

Sen kom Polka , Grus , Mannu , Kilti och Figge förbi med sin matte Jonna  , men de stannade bara en lite sväng.

På Lördagen så rasade det in ännu mer lappisar med sina tvåbenta i släptåg. Exet kom ju förbi en sväng också , han försökte spela cool och svårflirtad...  Glömde ju ta med min snygga ring och visa honom!!!Helgen gick fort.... Det promenerades , tränades agility , lydnad och så pratades det en hel del. Björnligan skötte sig exemplariskt (Syrran också)
När vi kom hem på Söndags em så rasade vi ihop hela gänget......

Vi hoppas på att det blir en repris på det här..


Fikapaus


Min systerson (Aypa) Eino


Syrran Biiga (med ryggen mot kameran) och Harley


Tränings glada lappisar
FikapausNästan hela gänget...

RSS 2.0