Idag ska vi fira Valborg

Hon leve hip hip hip hurra!!!!!

Jag undrar vad den tanten har gjort för att få en egen dag??? Tomten måste ju ha fått en egen dag för att han är snäll och ger bort paket. Lucia fick en egen dag för hon var en hejjare på att att baka lussebullar , Påskharen fick en för att han antagligen har en godisfabrik.

Jag ska införa en Smilla dag!!!!

Ha en bra dag och hälsa Valborg om ni träffar henne!!!


Ingen återvändo...

Åkte ner i badet igår. Förstår inte vad som var så fel med min nya dammiga look???



Som hämnd tassade jag in och somnade i sängen....

Sov så gott lilla mamma

                     Black Blossoms Miss Malou
                                     "Loa"


                                   2006-06-08 - 2010-04-10

/Smilla

Lite trött i mössan....

Snodde mattens säng och knoppade lite....



Matten kved nått om att jag var dammig och skitig och inte hade i sängen att göra... Sov i soffan då kärring , jag var här först!

Tillbaka till mattens äventyr

med morr morr.....

Hade förväntat mig att få se fina bilder från resan....

Det här är vad jag hittade i mattes kamera!!



Ser ju rätt okej ut... Trodde att matten tillbringat helgen på ett glassigt ställe...







Sen visar det sig att kärringen hängt på en TOALETT!!!!!!!

Jag är chockad!!

Oj så mysigt matten

och morr morr verkar ha haft det i Stockholm.... Nu snackar vi lågbudget!!



Innan hon åkte hörde jag nått om Grekiskmat i dagarna två... Men de verkar ju ju bara ha suttit på hotellrummet och käkat nötter och och delat på en sandwich... Ska nog skänka min obefintliga veckopeng till tanten...

Fast jag har hittat lite fler bilder i mattens kamera som gjorde mig lite orolig...
Återkommer!!

Houston we got a problem.....

Matten är på rymmen.... Efter att ha gett oss frulle och morronprommenixat så stack hon hemifrån. Åter på Söndag sa hon och trippade ut genom dörren med resväska.

Jag trodde hon skulle bli kvar hemma , hon har ju gått och mumlat om nån jäkla vulkan och askmoln hela veckan. Hennes plan B gick i stöpet i Tisdags , någon plan C fanns det inte... Men nu verkar det ju som plan A tänker lyfta från flygplatsen.

Men jag och syrran då???

Ja ja , ha det så kul kärring... Jag hoppas verkligen det finns lever åt mig i frysen!!


Man ska int streeeeeeeeessa

som de säger här uppe....


Jävla mattejävel!!

Förädare är vad du är kärring!!!!! Du ska bara ÄLSKA MIG MIG MIG MIG......


I put husse in the corner....

Matten har kokat lever!!!! Idag har hon vädrat ut lägenheten hela dagen....



Hussejäveln försökte vara rolig och sno min lever. Men jag högg som en kobra , synd att jag missade levern och prickade hans finger istället , smakade inte alls gott!!!

Sen var jag tvungen att visa "vart skåpet ska stå" , så jag smackade in honom i ett hörn!!



Han såg skräckslagen ut och darrade med underläppen.... Det var inte direkt rosor på kinden och solsken i blick , det var ren och skär skräck.
 Så går det när man jäklas med en Gudinna!!!

Helgen har varit lugn.....

Vi har tofflat runt och slöat.

Matten har även stirrat på mig med stort äckeluttryck i trynet... Men vaddå?? Jag gjorde nr 2 och fick en så otrolig lust att ta en tugga!!  Cravings my dear... cravings.....  (Hoppas matten iaf)

Igår var det fika hos Ingela.... Eller det gällde visst inte alla då två fyrbenta familjemedlemmar fick stanna i bilen.. Annars går mest matten runt och ser lidande ut. Det är nått om någon flygresa , askmoln och inställningar. Idag funderade hon även på hur man skulle bära sig åt för att sänka Island i havet.

Ja ja , jag håller väl tassarn för att hon tar sig iväg på myshelg med morr morr..... För husfridensskull!



En helt vanlig morgon

hemma hos oss....

Syrran har draperat sig lite snyggt vid köket...







Men tro inte att hon sover på riktigt , hon är som en Sfinx!! Så fort någon försöker passera henne flyger hon upp och ställer en gåta "Vilket djur går på fyra ben på morgonen, två på dagen och tre på kvällen?".

Fast till skillnad från den riktiga Sfinxen så skiter hon i att strypa den som svarar fel , för det kunde ju innebära att hon skulle kunna bli utan mat....




Själv brukar jag ägna mig åt några timmars meditation kombinerat med lite yoga

Man vill ju hålla sig i trimm.....



Matten häller i sig kaffe och häckar vid datorn tills hon tycker att det är dax att släpa ut oss på morgonprommis.....






Ikväll gäller det att hålla i

sig hårt. Kinder ,pälshår och hundläppar kommer fladdra..

Hörde att det var brown beans på menyn... Det innebär att vi övriga i familjen dvs matten , jag och syrran även kommer att behöva gasmask.

Vad tänkte matten på när hon komponerade menyn?? Syrran har sagt, att ska hon sova i sängen inatt så tänker hon knoppa på mattens sida. Risken är för stor att fara i golvet av husses "vinddrag" !!!

/Smilla

Nu har även norrläningarna börjat

tröttna på snön!!

De har visst sina egna metoder för att bli av med den!!



Kommer ta tid det där.... Kanske skulle skicka ut syrran som hjälp , hon funkar bra som snöslunga!!

Skotta på ni bara , snart kommer ni bli lika galna som matten... Hon ligger och vrider sig i svåra plågor på golvet och pratar om tussilago , vitsippor och andra våriga tecken som finns i södra Sverige.... Här uppe är det största vårtecknet att det finns upptinad hundskit i dikeskanterna... Enjoy lixom!!

/Smilla the blogdog

http://lapptussen.se/

Han går som en hund

Han går som en hund
Han ser ut som en hund
Med en kropp som en hund
Och han kysser som en hund ska

Han har charm som en hund
Han är fräck som en hund
Nonchalant som en hund
Och han rör sig som en hund ska

Mm, en sån priiiins
Åh, vilken hund
Mmmm, en sån priiiiiiiiiiiiiiiins

*Suck*



 


Nu har

moster Emma åkt hem. Trots stulen sovplats så var det himla mysigt att ha henne här. Lexie bli galet glad när hon kom i Lördags och hittade lillsnoris i lägenheten. Och jag blev tokigt glad när syrran äntligen kom hem igen!!

Vi har inte gjort så mycket i helgen... Rätt skönt!! Risken är rätt stor när vi får besök att besöket ska packas in i bilen och slussas runt för att se olika stenhögar och forsar!! Och hur kul är det??

På Fredagen var vi hos lilla Anna och smaskade tacos och konstaterade att matten verkligen inte kunde spela Super Mario.. Hon dog direkt!!

Lördagen var det slödag , vi fick se alla bilder från Emmas resa , sen stack matten och moster ner på stan och shoppade lite. Eftersom snorisen varit ute på långresa i flera flera månader så hade matten lovat att hon fick önska sig vilken mat hon ville , så på Lördagen fick vi korvstroganoff till middag... Lyxigt!!  ;-)
På kvällen blev de lite lattjo , då sörplade de i sig från en "Kickifestis" och spelade musik...

Dagen efter var de rätt matta i pälsen..



På Söndagen var vi ute på solig promenad , så de tvåbenta fick vakna till liv efter lördagssvirandet.. De var faktiskt lite bleka om nosen.

Sen kan kan lova att det blev happening , matten skulle lägga slingor i snoris hår.... Hon sa flera gånger att det inte var någon bra ide och att lillsnoris gjorde det på helt egen risk.... Om vi hade bott i Usa så hade snoris antagligen stämt matten... Tur hon hade mössa med sig!!!



Sen åkte vi iväg och busade i snödrivor , eftersom Snoris missat hela vintern!!








På kvällen hade moster beställt fiskgratäng , det var gott det med.... Och hon hade gjort ett tappert försökt att slänga i en lite mörkare blond toning i håret.... Då blev hon grön istället.. Det tycte Lexie var fint iaf , vi andra skrattade mest!! Mattens teori om det hela är att det kanske inte är så smert att exprimentera med hår som varit ute och rest i flera månader... Hon mumlade nått om saltvatten , pooler och sol....

Sen smaskades det rabareberpaj , jag och Lexie ficka bara lite vaniljsås... Snåla jäklar!!!

Och idag har moster åkt hem..... Vi kommer sakna henne , hon kunde fått haft sin korg i mitt hörn lite till!!

Puss på dig moster , jag tycker om dig lite grann iaf..... (i smyg)

/Smilla

 

 

 


Moster Emma

är här!! Hon har ställt sin korg i mitt favvohörn!!! Jag är lite upprörd och blänger så mycket jag kan.



Det gör hon också!!!!

Flirtresor tar

på krafterna!!

Efter att ha traskat på prommis med matten (matten sjönk ner i snön och ramlade), åkt i badet (luktar nu jojoba enligt säkra källor), käkat lite pizza (gott som fan) och sen haft mattens och mitt viktiga soffrace så var det sängen som gällde..

Måste ju vila upp mig till moster Emma anländer i eftermiddag och i morron kommer syrran hem från sitt kollo


Home sweet home.....

I morse rullade min färdtjänsttaxi in på vår parkering. Och där stod matten och väntade med ett larvigt flin på läpparna. Hon jippade och viftade med armarna... Fånskåp!!

Hälsade lite för att vara snäll , sen hittade jag de mest underbara snöhögar att rulla nerför...

Dagen har ägnats åt att sussa  , när matten kom hem från jobbet så var hon så där himla fånig igen. För att göra henne lite lyckligare så började jag studsa och snurra runt runt runt samtidigt som jag försökte låta som ett marsvin.... Det gjorde att hon såg lite nöjd ut tillslut!! De är lätta att göra nöjda de där tvåbenta...

Men jag förstår inte riktigt det här , det var ett himla hallåande att jag skulle till min nya kille , men sen då??? När man väl blir så där lite pirrig då ska man hem igen!!

Men men , det funkar väl med förhållanden på distans också kanske....

Och tydligen har ett rykte även spridigt sig till matten om att jag lät som ett får när Panos och jag gosade igår , och det gjorde jag faktiskt bara för att jag ville berätta för de tvåbenta (som envisades med att vara med) att de faktiskt såg ut som ett gäng fårskallar när de stod där och kikade på oss.. Hallå , har man inte rätt till något som helst privatliv?????

Det här innebar nu att när matten kom hem så rasade hon ner på golvet och tryckte truten mot min mage och började sjunga "Bää Bää vita lamm"

Och nu kacklar hon om påsklamm , påskkycklingar och påskägg......  TÖNT!!!

Nu ska jag återgå till min skönhetssömn och drömma om min prins!!!

Det finns en fin bild på oss här http://www.lappisarna.dinstudio.se/diary_4.html  Jag tror faktiskt han kommer att fria vilken dag som helst....

Sweeeeeet looooooove

Jag och Panos gjorde puppisar igår!!!!






PANOS.......

Here i come!!!!!



Packade med mina piffiga döskalle trosor också!!!

GLAD PÅSK....... igen


Glad Påsk

och allt sånt.....

I helgen bär det av på roadtrip söderut , jag kommer antagligen få ligga på en sandstrand under en palm och dricka vatten ur en skål piffad med paraplydrink.

Syrran ska på kollo till Schäferflickorna , jag tror att hon mer kan räkna med att det blir ett arbetsläger!!! Jag hörde nått om leverkaka , men det tror jag inte på!!

Det har snickrats på en ny hemsida , den finns här  http://www.lapptussen.se/

Den duger väl , men jag tycker att det är på tok för lite bilder på mig....

Puss i påsk

/Smilla - The easter bunny

RSS 2.0