Hjärnceller och hormoner på plats igen säger matte

Kanske att det stämmer , jag har ingen större lust att leka mamma , pappa , valpar längre. Så nu ska vi börja träna agility igen. Matte säger att det inte är någon ide att hålla på att träna när jag löper. Förstår inte vad hon menar , visst 17 skulle det funka att leka lite bland de fluggiga rosaskimmrande molnen som jag brukar se ett par veckor ca 2 gånger per år.

Det har kommit massor av snö. Det som är lite trist är att Lexie äger all snö.

 


Men hon har sagt att jag kan få köpa lite av henne , ska höra lite med matten om jag kan få förskott på veckopengen. Annars får jag hota hussen med att lägga ut ngt ofödelaktigt fotot på honom här i bloggen.

Vi ska inte julpynta hemma år säger matte , husse har fuskat och köpt toapapper med snögubbar i tomteluvor på

Annars är det rätt trist idag , vi är med jobbet och får jobba gratis. Matte säger att vi har en livslång skuld att jobba av.  Förstår inte va hon menar , kanske är därför jag inte sett röken av någon veckopeng de senaste 3 åren... Kanske vore annorlunda om jag vore själv

Någon som vill ha en Lexie??

Julen närmar sig med stormsteg

Och det innebär att det snart är dax för stora julbadet


Fy f*n!!!!

No Brain no Pain


The Great Blondino SmillaBella i modeträsket

Idag blir det mer fashion. Kom ihåg att maila min matte , så ni vet vart ni ska skicka mina pengar!!

Tredje kvinna ut i mitt moderepotage är just matten


Hon har på sig en moderiktig pyamas i polkaprickigt stjärnmönster , till det har hon en matchande nattmössa i ull med tillhörande grytlappsvantar. Tuggvänliga var de också....  sa Lexie , jag vet inget om tuggade vantar!


Hunden som föll trycket

Jag har hört att man kan tjäna pengar på att modeblogga. Nu ska jag f'n gixa mina mina egna pengar. Maila matte på ulle@tigerbeat.se så berättar hon vart ni ska skicka pengarna!!

Först ut i min modeblogg är husse!!


Se hur chickt han har tagit till sig den tuffa Hip Hop stilen från da Hood , och han har verkligen lyckats drapera den moderiktiga mössan mitt på skallen

Andra man ut i min modeblogg är husse

Här har han på sig en mode riktig klänningsstädrock , käck hatt glatt på sned samt hund pynt a la Paris Hilton

Fortsättning följer......

Working Girl

Matten och jag skulle valla får en en gång , tyvärr så  fegade mattef*n ur och stack iväg. Så jag fick ta hand om alla fårskallar alldels sjäv!! Ostyrsliga fårskallar , helst det svarta!


Ladies night

Matten stack iväg på bio med Malin. Så jag  , Lexie och hussen hade en "Ladies night" Vi var lite wild and crazy och käkade potatis skruvar i sängen!!! Wooooooooooooow!!

Husse drack för mycket Zingo och blev snurr i kolan... Men det säger vi inte till matte. Nästa gång ska vi ta hit en manligstrippa när vi har "Ladies Night" , husses imitation av Olle i Pistvakt var rätt trist


Inte som alla andra

Det här är min "stora syrra" .Man måste vara snäll mot henne , hon är inte som alla andra...... Hon är mer som husse!!

Hunden som kan tala med människor

Yes box , det är jag det!  Jag kan manipulera er och linda er runt min min tass. Jag har testat olika metoder under åren , men kommit fram till att direkt kontakt är det som funkar bäst på er.

Försökte länge länge med telepati , det gick inte så bra om jag ska vara ärlig. Matten var den som var mest mottaglig , hussen var ett hopplöst fall. Hon vaknade faktiskt för det mesta , men hon skyllde på att det berode på min morgonsura andedräkt

För att matten och hussen verkligen skulle förstå konsekvenserna av att inte lyssna på mig , så såg jag alltid till att äta ngt mindre lämpligt så att magen blev lite ur form. Jag menar misslyckades de att höra mig telepatisk väg så skulle de f'n straffas också. det hela brukade sluta med att matten sprang omkring och skrek " jag spyr , jag spyr  , jag spyr"  Sen rusade hon ut med mig och hussen kröp omkring och städade golvet.

Sen försökte ett tag att kommunicera med dem via skrift..... Matten blev inte det minsta imponerad , jag tror det beror på att hon med största sanorlikhet är analfabet. Och varför det blev sånt himla kackel om att man inte fick ha pennor i sängen fattar jag inte heller... Matte brukar ju för f*n ligga i sängen och låssas lösa korsord


I'm EgoStora journalistpriset

Jag har skrivit i en tidningen en gång...... Bara för att jag är så ödmjuk så ska jag nu låt er ta del av mästerverket!!

******

Fröken Smillas känsla för agility

Jag heter Smilla , eller om man ska vara riktigt petig så heter jag Gulmårans Beata , men det är det ingen som säger. Inte ens när de mot förmodan blir arga på mig!!


Jag har nu i lite drygt ett års tid tränat min matte i agility , och det ska ni veta det har inte varit det lättaste! (Ibland tror jag faktiskt att hon är lite trög på riktigt)


Men nu i Februari så var det äntligen dags för henne att göra debut på agilitybanan officiellt. Jag måste säga att hon faktiskt försökte förbereda sig massor. Hon var på en "inför tävlingskurs" där fick de lära sig vad det tex betydde då domaren viftade med händerna i luften. Vem har tid att titta på sånt?


Jag tränade också lite innan , man måste ju se till så man har koll på läget och har rätt svansföring.


På Torsdagen innan helgens tävling hade vi vårt sista genrep. Då visade jag matten hur man skulle springa över A-hindret , jag visade henne flera gånger men hon verkade inte så intresserad faktiskt. Hon ville hellre att jag skulle följa med henne runt på en annan bana . Snäll som jag är så gjorde jag det eftersom hon verkade lite osäker och inte riktigt visste hur man skulle göra.


Jag kände att matten behövde muntras upp lite så jag tänkte lite pajaskonster har ju ingen dött av , så jag låssades att jag hade glömt både hur ett långhopp och tunnel funkade. Det var nu min matte började mumla osammanhängande och se lite ansträngd ut. Jag försökte visa henne igen hur roligt A-hindret var , jag försökte flera gånger men matte såg ut som hon skulle börja gråta samtidigt som hon pratade något om att skaffa en mjukishund med skumgummi i.


På Lördagen så vaknade vi upp i en liten stuga i Haparanda , det var massor med folk och hundar där. Matten och jag hade det riktigt lyxigt då vi hade en hel dubbelsäng för oss själva.


Min matte var lite konstig på morgonen , vit som ett lakan i ansiktet och drack knappt något kaffe alls. Vi åkte iväg till ett ridhus där det kryllade av hundar  , mattor och hussar. Matte klappade på mig hela tiden och sa att det vore bra om jag kunde sjunka ihop lite. Vi gick fram till en farbror som hade en sån där lite obehagliga sticka i handen , en sån som man mäter med. Men jag vet att de inte är farliga så jag sträckte lite på mig och kikade över mattes axel för att se vad alla andra hundar pysslade med. Efter massor av trixande och tryckande på mig så sa farbrorn "Sorry sorry sorry". Jag kan Engelska , men jag vet faktiskt inte varför han var lessen. Matten muttrade något om att jag skulle sjunkit ihop så jag blev medium , men jag är faktiskt en stor tjej... Det säger husse!


Efter att ha väntat , väntat och väntat så fick jag äntligen ta med mig matten in på banan

Äntligen så skulle jag få se om all min träning gett resultat , och jag måste säga att första loppet klarade matten galant hon var så duktig så duktig. Kanske att hon måste lära sig springa lite snabbare , jag fick ju faktiskt nästan vänta på henne ett par gånger så hon kom ikapp och inte sprang fel!


När vi kom i mål så var matten jätte glad och andfådd , men jag hörde nog att hon sa att jag var bäst i hela världen! Synd att jag inte kunde säga "detsamma", men hon gjorde nog så gott hon kunde gamla matten. Och att sluta på en 12:de plats av 50 startande är ju inte så illa när man måste släpa runt på en gammal stelbent matte!


Vi var med i 3 lopp till resten av helgen ,men då vet jag faktiskt inte vart mattens hjärnceller tagit vägen hon måste ha tappat dem. I ett lopp så glömde hon säga att jag skulle hoppa genom däcket , tillslut gjorde jag det av mig själv för att hon skulle fatta , sen blev jag less och visade henne att de hade ett jätte fint A-hinder i Haparanda. Men inte 17 ville hon komma upp och göra mig sällskap.


På Söndagen så glömde hon säga att jag skulle hoppa genom däcket igen , hon måste ha tro att jag var tankeläsare eller nått.


Tillslut var det dags för vårt sista lopp. Jag var verkligen på G , det vore ju toppen om man lyckades lotsa runt den där sega bromsklossen utan några större fel.


Men hon ställde ju till det redan från början , sa att jag skulle gå in i tunneln från fel håll. Som tur är så ångrade jag mig och sprang in i rätt ingång , annars hade domaren gjort en sånt där kors med armarna och då betyder det att matten gjort bort sig totalt.


Matten hängde med bra , jag funderade nästan på om hon tjuvtränat på natten. Men naturligtvis så klantade hon till det sen.


Jag hade precis hoppat långhoppet , då matten rusade iväg mot slalomet!! Men hallå!!  Vad tänkte hon med?

Jag såg ju A-hindret , naturligtvis så var det det vi skulle ta. Men jag förstår inte varför det ställt det utanför banan bakom en massa plastband , men jag kan hoppa över plastband också.


Jag stod där högst upp på A-hindret och nynnad lite på "Eye of the tiger"och kände mig lite som Rocky när han sprungit upp för trappan i filmen. Jag tror det var då matten flippade ut. Hon stod på andra sidan plastbandet och tittade på mig , sen gjorde stollan vågen!!! Då ska man väl iaf vara mer än en?! Sen ropade hon att jag var bäst i hela världen igen . Tänk , det visste jag ju redan! Men det är ju alltid trevligt att få höra det! Men jag tycker hon kunde struntat i att ropa att jag var en pajas!


Sen fikade vi och åt massor av våfflor , bullar , bananer och annat smarrigt. Det var kul att åka tävling , det ska vi nog göra fler gånger. Måste bara träna matten lite mer, hon förstår verkligen inte tjusningen med ett A-hinder. Men hon kanske lider av höjdskräck??


Kanske jag kan få henne att falla för tunneln istället! Ska testa det  nästa gång!


Tjing Tjing


// Smilla the one and only


Fjärtsoppa is the shit!!

Matten och hussen käkade fjärtsoppa till middag.

Det gjorde jag oxå !!
Undrar vem som tänker dela rum med mig inatt???

Och jag undrar vem som tänker ta ut och rasta mig???


Tattarfamiljen

Vi är en frilufts älskande familj!!! Eller matte och husse tror att vi är det.

En gång fick de för sig om att de skulle tälta. Vi skulle på stort skönhetsjippo , natuligtvis var det för min skull. Matte försökte boka stuga , men det gick lixom åt helvete!!

Då matte är född optimist så konstaterade hon att utställningen var på sommaren och att det borde vara helt ok att tälta då. Istället planderades det för inköp av nytt tält. Ett nytt STORT tält.

Optimisten matte väntade med inköp till s det var dax att åka , då var de STORA tälten slut!! Optimisten matte sa då att det var inga problem för hon hade ett kupoltält.

När vi kom fram till den stora skönhetstävlingen så regnade det och det var jätte kallt. Men optimisten matte hade ju löst det här med regnet också....

Vi skulle bo så här


Det gjorde vi en natt , sen grät Optimisten matte och ville åka hem....

Numera är de bättre förberedda , för vi har köpt ett hus på hjul.

Jag trodde meningen var att vi bara skulle bo där när jag skulle åka iväg på snygg tävlingar. "Big misstake" kan jag säga!!! Rätt som det är så packar vi ihop oss i den lilla lådan och tillbringar en helg på ngt konstigt ställe.

Lexie tycker att det är skit lattjo , jag föredrar dock liiiiiite bättre komfort!

Bäst var nog när vi var på en annan snyggtävling och delade hus med Kabby och Nemi , det bästa den gången var nog att Lexie inte var med , hon stjäl så mkt uppmärksamhet hela tiden!


Hussar ett mysterie

Hussar är som småbarn.... Först äter dom ,sen rapar dom och  sen somnar dom. Man skulle kunna säga att de är som Lexie oxå.

Sen när de vaknar så bajjar dom! Mattar kan inte ha det lätt!!!


The tvättstugemonster

Ofta när ni människor tvättar så undar ni vart tex den ena strumpan tagit vägen!!Nu vet ni!!


Morgonstund har guld i mund

Jag fattar inte riktigt det här med mattar och hussars sovrutiner. Jag går och lägger mig när jag är trött , ibland är jag trött flera gånger om dagen , ibland låssas jag bara vara trött för att jag inte har lust att hänga med matten och hoppa över hinder eller nosa rätt på saker i skogen.

Min husse är världsbäst på att somna i soffan , när husse somnar i soffan tycker matte att han är fånig. Då brukar hon gå runt och släcka alla lampor , sen ska jag och min storasyster Lexie gå och lägga oss i sovrummet med matte. Då får vi sova i husses säng.

Matte säger att han får skylla sig själv om han får ont i kroppen!!

När min matte vaknar på morgonen så brukar hon vara väldigt ruffsig  , hon ser helt enkelt skitrolig ut. Oftast så ligger hon bara i sängen och säger alla fula ord hon kan.
Jag brukar mest bara vänta på att kärringen ska hasa sig ur sängen så jag kan lägga mig på den varma kudden.

I morse vaknade jag av att hon satte sig käpprakt upp i sängen , stirrade vilt på klockan. Sen fick hon en jäkla fart ur sängen , så snabbt har jag nog aldrig sett henne röra sig. Hon sa bara fan ,fan fan, fan f,an!! Måste vara något slags mantra!

Jag passade på att ta över kudden fort som 17. Jag skickade ut Lexie för att ta reda på vad som hände. Jag fick lura henne lite med att säga att matte skulle ge henne mat. Jag hörde hur matte ropade på husse att hon var tvungen att få skjuts till jobbet.
Sen sa hon massor av fula ord när hon stod i köket. Lexie sa att matten hade spillt kaffepulver över hela köket , och det var hussens fel för han hade fyllt burken för mkt. Som straff stökade  hon runt bland hans burkar.

Husses kaffe , socker och teburkar är heliga. De ska stå i en speciell ordning , matten brukar röjja runt bland dem när hon blir sur på hussen. En gång gömde hon sockerlocket. Under de dagarna locket var borta så kunde jag inte sova på husses kudde för den var knölig och hård.

Sen sa matte att husse omöjligt kunde vara en prins för han hade soviti två dagar med ett lock i örngottet. Jag är en gudinna för jag kände det jätte tydligt.

Det värsta är att när husse skjutsar matte till jobbet så innebär det att jag och Lexie också måste kliva upp till slut. För då måste vi följa med ut och kissa.

Vi blir instoppade i bilen , åker till mattes jobb slänger av matte och åker iväg på äventyr med husse. Har vi sen otur så visar det sig att husse ska jobba , då blir vi strandsatta på jobbet. Och där finns det f*n inte några fluffiga kuddar.

Nu ska jag återgå till min skönhetssömn!


En Hondjävuls liv och lustar

Min matte och husse förstår inte hur jobbigt det är att löpa. Nu befinner jag mig tydligen i något som de kallar höglöp. Inte nog med att man ska gå runt och inte riktigt veta vart man är på väg man ska städa hela tiden också sig. Städa, städa, städa säger de hela tiden. Inte f*n ser jag matte springa runt och tvätta golvet när hon löper. Men JAG ska visst göra det... Och med tungan! De är faktiskt rätt äckliga matten och hussen. När de städar golvet så använder de en golvmops , den ser dock inte ut som mopsen som jag ser ute på klubben ibland.


Nästa gång jag löper så ska jag låna mattes fina vita raketer som hon har i badrummet.


Idag fick jag följa med husse hem till farmor , hos farmor bor Sluggo , han är ruffsig och söt!! Jag brukar inte få leka med Sluggo när jag löper , men tydligen så är Sluggo kastrerad nu. Jag vet inte var det betyder , men han kändes lite feminin på ngt underligt vis. Men idag så fick vi leka endå. Vi sprang runt runt runt.... Sen kom jag på att vi skulle leka mamma ,pappa ,valpar. Jag tror på rättvisa mellan könen och att man ska tänja på könsgränserna , så jag sa till Sluggo att jag faktiskt ville vara pappa. När jag var pappa som bäst så ångrade sig Sluggo och sa att han skulle vara det... Då kom hussef*n och stängde in mig i bilen..... Då lekte jag med Lexie istället! 


//Smilla the one and only , the godess of the north


RSS 2.0