Reclaim the bed

Det är vad jag har gjort!! Och med all rätt!!!
Hjälpte matten att fixa 16.657 steg.
Var även tvungen att hjälpa hussen som låg i soffan och var deppig över sina knappa 9000 steg. Jag fick pedagogiskt förklara för honom att stegräknaren inte registrerar steg när man sover.....

Så nu har jag all rätt i världen att ligga i sängen...  Tänkte bädda lite ,men orkade bara kraffsa upp men orkade inte mer.. De kan behålla sina jäkla vita lakan!! Tog hussens säng... Han har ju gått minst steg så han är inte lika trött som matte!Bättre med kuddar.... Ser ni hur härligt dammig jag är oxå.... Husse kommer sova som en prins inatt!!!

I går

så började mattes och husses stegtävling. Okej att deras jobb anmält sig till något sånt. Men det var ingen som sa att syrran och jag räknades in i det hela!! Nu har vi gått så våra små tassar värker... Som straff passade jag på att rulla mig när vi var ute vid det stora fältet.... Det var helt sankt och fullt med klaffsigt vatten.

Sen lyckades jag ta mig in i sovrummet där det numera råder hundförbud. Det var något om en sandbläster i sängen och att matte har bytt till nya vita sängkläder!!

Men jag tog mig in , släpade med mig syrran oxå.. Syrran fick ta husses halva och jag tog mattes... Hon hade varit smert tyckte hon... Lagt en rödfleeecefilt över sitt nya fina vita täckte!! Onödigt dekortjaffs anser jag. Så jag passade på att bädda om i hennes säng lite grann!!

Nu är det bara en tidsfråga innan vi övertagit sängen igen.

Såg att hon i morse gjort samma tappra försök med fleccefilten.... Ja ja , hon ska fasen få se..... Dont mess with the dog!!
Kan husse jäveln få ligga i sängen så kan väl vi!!!??? Ska skicka in syrran för att reka lite..... Man ska alltid se till att man har lite pålitligt fotfolk omkring sig!!Syrran på mattes fleecefilt!

Fågelskådare

funderar jag på att bli!!

I helgen har vi dels legat på mattes jobb och glott sen åkte vi till grabbarna i Boden. På vägen till grabbarna så fick vi syn på massor av fina pippisar. Syrran ville att matten skulle släppa ut oss ur bilen så hon kunde få jaga dem lite. Men vi fick sitta där och kika på dem genom bilrytan.

Det var Snorgärsar , Fyllekajjor  och Knäppgökar!

Börjar bli lite jobbigt nu också , snön är snart borta och jag föredrar att göra mina behov i fluffig snö. Börjar bli svårt att hitta ngt ställe nu.

I går var vi

på äventyr med hussen syrran och jag!

Hussen sliter med att få ordning på hjulhuset , ingen brådska för min del!! Vi var hos grabbarna i Flarken hela dagen. och på kvällen så äventyrade vi med matten. Då var vi ute och letade efter Bisamråttor! matten säger att de verkar vara söta , alla andra infödda här uppe börjar darra på rösten när man nämner dem. De ska vara ilskna , ettriga och elaka... samt hugga mot strupen!

Det närmaste bisamråtta vi kom igår, var antagligen syrran. För hon plumsade ner i ett stort skitigt och blött dike!  Sen morrade hon när jag försökte ta hennes pinne!

Har kommit

på ett nytt sätt att jaga upp matten ur sängen!!

Har ju som sagt försökt med telepati tidigare , och det funkade ju så där.

Nu har det ju börjat tina fram rätt smarriga saker ute , så jag tänkte att en detox är ju aldrig fel.... Komma i trimm inför sommaren.

Men det blev visst en jäkla racer detox.... Så i morse höll jag på att bajja ner mig. Märkte att telepatin med matten var ur funktion , men jag kom på en ny bliljant grej. Jag hoppade helt enkelt upp i sängen och måttade in ett jäkla bra slag med båda tassarna rakt i trynet på henne. Två såna smällar och hon reste sig upp ur sin koma liknande sömn.

Sen hade hon väl en jäkla tur att vi har morgontrötta grannar som inte är ute vid kvart i 5..... För hon var ju inte så där direkt snygg i ett par förstora joggingbyxor , husses skor och t-shirt.

Vi glömde

mina slalompinnar hemma!!!

Husse tillbringade Fredagskvällen ute i huset på hjul. Matte tror att han kommer ha mycket jobb framför sig. Idag tänkte vi att vi skulle hjälpa hon lite.

Matten var pigg som en lärka i morse när hon skuttade upp ur soffan och väckte övriga innevånare. Men det blev en slapp helg för oss också , inga pinnar = ingen träning !! Några hinder att hoppa över finns det inte helller. Matte säger att vi måste börja träna snart.
För vi ska vara med i Lapphunds SM och hoppa  i Maj , Hon behöver inte oroa sig tycker  jag, Vi vilar osss i form istället.. Funkade ju kalas i höstas!!

Nu ska jag ut och bajja!!


Matten

har varit bortrest till Gävle. Hon var inte så sugen på att åka dit. Så jag har sympati deppat ihop med henne.Nu är hon hemma igen och allt är frid och fröjd... Jag har fått salva i ett öga och tvättas med saltlösning , en liten släng av ögoninflamation sa matten!!

Idag var det fint igen , men i förebyggande syfte sa matten och klämde in mer salva i ögat , sen fick jag och syrran varsin grisknorr!

Ikväll ska vi visst till grabbarna i Boden , slalomet ska med sa matten...  Varför är det bara hon som får slöa när det är helg???


Nu är vi hemma

igen!!

Vi har varit på äventyr hela helgen!

Torsdag till Söndag var vi hos grabbarna i Flarken. Jag har mest tagit hand om Kasper som varit jätte sjuk. Han visade mig sitt stora ärr som han hade på magen. Det är sexigt med killar som har ärr!!

Nu är han frisk igen , men han fick ligga i ett eget rum. Det var samma rum som vi sov i så jag pussade lite på honom. Snygg kille fast att han är så gammal.

Vi har återigen konstaterat att matten är en tvättäkta prinsessa. Syrran gämde en av dina kottar i soffan där matte sov , och hon kände den genom lakanet!

Det grillades en dag , men tro inte att vi fick smaka något , jag gillar också lax!!Fast vi fick faktiskt köttbullar och prinskorvar till påsklunch , det var kalas för lilla magen.
Matten och hennes kompis har mest legat i en hög och skrattat hela helgen , jag tror att det kan bero på att de drack något ur en pappersbox som stod på bordet! Dpóm skrattade ännu mer när tant Helena spillde ut det hon hade i sitt glas över datorn...

Kettu var lite jobbig , han skulle bara hänga med oss stora hela tiden!!

På Söndagen så åkte vi till Schäferbrudarna... Då lurade syrran mig. Så nu är jag faktiskt lite sur på henne!

Hon hittade en död fågel som hon rullade sig i , sen sa hon att eftersom vi inte var hemma så skulle matte inte kunna dusha oss.

Så då rullade jag mig också i den döda pippin....  Men fy f*n för syrran.. Schäfertanten hade ju visst en dush!!
Sen drack hussen en öl så vi blev tvugna att sova över där. Det var mysigt!!!


Syrran och Oboy (han har en egen blogg   http://gaijasblog.webblogg.se/oboysdagbok/   )


Jag solar näsanZena och Gaija på deras trapp , där ska de ligga och sola i sommar sa Gaija!

Förresten såå har matten slängt in lite recept från helgen i sin matblogg..   http://kastrullis.blogg.se/

Glad Påsk

på er allihop!!

Matten hade planer på att ta något slag påskkort på oss , jag tyckte att det lät som förnedring på högnivå . Så jag har använt all min list mot  henne. Igår när hon låg i soffan så kröp jag upp och lade mig på henne , och varje gång hon röde lite på sig så överöste jag henne med pussar!!

Taktiken funkade och jag slapp undan....  Idag sticker vi till grabbarna i Boden , jag skulle gissa på att det är samma sak som Blåkulla!!

Ät ägg så får ni skägg

Påskpussar från Smilla


Var och trände

agility igår.... Jäklars så trött jag blev!! Först två timmar med matten i skoterspåret och sen agility. Tillråga på allt så är husse hästallergiker så jag måste dusha varje gång jag tränat.!!

Tur att matten har en skön morgonrock jag kan låna. Så efter en ansträngade dag behöver man bara en morgonrock , täcke och en soffa!

Syrran hade oxå tränar , vi tog varsitt hörn.. Tyvärr syns inte hennes vita jamas med rosa rosor!!

När vi sovit klart i soffan så hängde vi md matten och krashade i sängen!!

Vi har varit ute och prommenixat

på skoterspåren idag.
Det var soligt och fint , det var t.om. så att matten log lite fast det var så mkt snö. Just nu går hon mest runt och mumlar maniskt om våren isödra Sverige , tussilagon , vitsippor och blåsippor...

Vi blev nästan påkörda av skotrar 5 gånger.....


Vi körde lite teamwork jag och syrran


Snöbadar lite


Retar syrranSyrran

Gotcha!!

Härom dagen gjorde jag en upptäckt.... Jag avslöjade hussen,han hade varit på en av sina nattliga matjakter mitt i natten!!

Men som vanligt så misslyckades han grovt med att  sopa undan spåren efter sig

Kolla här vad jag hittade!!


BEN OCH JERRY GLASS!!!!!

Matten var mkt mkt upprörd och satte hussen på svältkost igen!!

Igår kom hussen hem med en fika burk till matten. Det var schäfertanten som varit så himla snäll och skikat med lite fika till matten som hon kunde ha nästa vecka på "Ätvadduvilldagen" (En sån dag har husse dock varje dag)

Kolla här vad jag hittade i morse...


Till mattens försvar får jag väl endå säga att hon faktiskt delade med sig!!!

I helgen ska matte leva på näringsdrycker och trampa crosstrainer!!! Husse ska jobba och svälta!!

Smilla - Private Eye

P.s Har ni sett mattens nya mat blogg??

http://kastrullis.blogg.se/

Nu jäklars....

Nu ska jag sätta dit dem båda två!!! Nu ska de få!!

Matten måste bara fixa kamerasladden!!!

Smilla - The investigator

Ett gott skratt för länger livetSå länge man inte menar något illa....  Lona hade humor hon!! Hon hade t.o.m. en blogg innan det ens var uppfunnet!! Nu för tiden tror jag att hon busar med Ajax på en grön äng!

En gång var jag liten och söt

Nu är jag stor och söt!!Med på bilden är min "Mentor" Ajax . Han var en go gammal gubbe som ofta lät mig stjäla hans mat och välta omkull honom i skogen. Honom gillade vi allihop!!

RSS 2.0